Hocalı katliamı kurbanları Avustralya’da da anılacak

Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde 26 Şubat 1992'de aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin yıl dönümünde dünyanın çeşitli merkezlerinin yanı sıra Avustralya’nın başkenti Canberra ve Sidney şehrinde de protesto gösterileri yapıl.

Google Haberlere Abone ol
Hocalı katliamı kurbanları Avustralya’da da anılacak

Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde 26 Şubat 1992'de aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin yıl dönümünde dünyanın çeşitli merkezlerinin yanı sıra Avustralya’nın başkenti Canberra ve Sidney şehrinde de protesto gösterileri yapılacak. Ayrıca Hocalı katliamı kurbanları için Sidney’de bir camide mevlit okutulacak.

Avustralya’daki Azerbaycanlılar Teşkilatı'nın öncülüğünde gerçekleşecek programlarda Hocalı katliamı ile ilgili resim sergisi de düzenlenecek. Azerbaycanlı öğrenci ve işadamlarının da destek vereceği resim sergisi, yarın Sidney’de Martin Place alanında halka açık olacak.

Bu arada bu sene 22. yıl dönümü anılacak Hocalı katliamıyla ilgili Azerbaycan hükümet ve sivil toplum örgütlerinin ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “26 Şubat 1992'de Rus 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri, Azerbaycan'ın Hocalı kentinde, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen cinayetler işlediler. Sivil ve eli silahsız Azerbaycanlılar çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan katledildi.”

Açıklamada, önümüzdeki yıl Ermeni diasporasının sözde Ermeni soykırımın 100.yıl törenlerine atıfta bulunularak, “ 99 yıl öncesinin olaylarıyla ilgilenme cesaretini gösterenler, Ermenilerin çok yakın geçmişimizde Karabağ'da yaptıkları vahşeti neden görmüyorlar.” görüşü bildirildi. CİHAN

Yorumlar