Hizmet Hareketi’ni anlatan ödüllü belgesel New York'ta izleyiciyle buluştu

Hizmet Hareketi’ni anlatan “Love is a Verb” belgeseli, New York'ta izleyicilerle buluştu. Belgeselin tanıtım gösterimi, Manhattan'daki sanat faaliyetleriyle ünlü SVA Sineması’nda yapıldı. Yönetmenliğini ve yapımcılığını 3 Emmy ödülü...

Google Haberlere Abone ol
Hizmet Hareketi’ni anlatan ödüllü belgesel New York'ta izleyiciyle buluştu

Hizmet Hareketi’ni anlatan “Love is a Verb” belgeseli, New York'ta izleyicilerle buluştu. Belgeselin tanıtım gösterimi, Manhattan'daki sanat faaliyetleriyle ünlü SVA Sineması’nda yapıldı.

Yönetmenliğini ve yapımcılığını 3 Emmy ödülü sahibi Terry Spencer Hesser’in üstlendiği belgesel, Hizmet Hareketi ve harekete fikirleriyle rehberlik eden Fethullah Gülen Hocaefendi’yi anlatıyor. Maryland Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Belgesel” ödülüne layık görülen ve ABD Film Festivali tarafından da tanınan belgesel filmin çekimleri 5 farklı ülkede gerçekleştirildi.

Belgeselde, Hocaefendi’nin hayatı, Hizmet Hareketi’nin gelişimi, uluslararası arenaya çıkışının yanı sıra Türkiye ve ABD’de yaşanan birtakım sıkıntılara dikkat çekiliyor. Hizmet’e yönelik kamuoyunda öne çıkan negatif düşüncelerin de konu edildiği belgeselde, Hocaefendi hakkında açılan ve 8 yıl süren davanın ardından gelen beraat kararına vurgu yapılıyor. 28 Şubat sürecinde ve askeri gücün etkin olduğu diğer dönemlerde, medyanın olumsuz tavrına rağmen Hizmet Hareketi ve Hocaefendi’nin Türkiye’de dinlerarası diyalog köprüleri kurma çabaları akıcı bir üslupla aktarılıyor.

Belgeselde hareketin farklı sahalardaki faaliyetlerine de değinilerek, “Kimse Yok mu?” derneğinin Afrika’daki yardım faaliyetlerinden, eğitim ve diyalog gibi alanlardaki çalışmalar da beyaz perdede yer alıyor. Hocaefendi’nin harekete ilham kaynağı olduğunu anlatan belgeselde, uzman görüşler ekseninde Hizmet’in içeriği, amacı, çalışma şekli, hedefi ve dini yönünü anlatan sohbet toplantıları da detaylı şekilde işlenmiş.

New York’taki gösterimin ardından sahneye gelen Yönetmen Terry Spencer Hesser, izleyicilerin sorularını yanıtladı. Çekimler sırasında çok farklı deneyimler edindiğini belirten Hesser, Türkiye'de karşılaştığı bir kişinin belgesel çekimi için geldiğini öğrenince gülümseyerek, "Kendine dikkat et. Burada herkes Gülen okullarından mezun değil." dediğini unutamadığını anlattı.

BELGESEL AVRUPA TURUNA ÇIKIYOR

Kariyeri boyunca dünya çapında önemli ödüllerden biri olan Emmy’yi üç kez kazanma başarısı gösteren Hesser’in, yeni çalışması “Love is a Verb” Ekim ayında Londra’da yapılacak gala ile Avrupa turnesine çıkacak. Belgeselin Türkiye’de gösterilip gösterilmeyeceği henüz netlik kazanmış değil. Eserin DVD’si ise Ekim ayında piyasaya çıkacak.

Belgeselin danışmanları arasında ünlü akademisyenlerden John Esposito, Helen Rose Ebaugh, Hakan Yavuz, Scott Alexander, Gordon Quinn, Alp Aslandoğan, Azam Nizamuddin gibi isimler bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar