Hıristiyanlar Musul'u terkediyor

Musul'da yaşayan Hıristiyanlar, Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) tehditleri yüzünden şehri terk ediyor. Musul'dan ayrılan Hıristiyanlar, Erbil'e sığınıyor. Dün IŞİD militanları Cuma namazından sonra Musul'da yaşayan Hıristiyanların...

Google Haberlere Abone ol
Hıristiyanlar Musul'u terkediyor

Musul'da yaşayan Hıristiyanlar, Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) tehditleri yüzünden şehri terk ediyor. Musul'dan ayrılan Hıristiyanlar, Erbil'e sığınıyor. Dün IŞİD militanları Cuma namazından sonra Musul'da yaşayan Hıristiyanların güvenli bir şekilde şehirde yaşamaları için iki şart koşmuşlardı.

Buna göre Hıristiyanların kendi dininden vazgeçerek IŞİD lideri Abubekir el Bağdadi'nin dizi dibinde tövbe ederek biat etmeleri. Müslüman olmayı kabul etmeyen Hıristiyanların ise her ay vergi vermeleri şartı koşulmuştu. Bu iki şartı kabul etmeyen Hıristiyanlar içinde şehri terk etmeleri için 24 saat verilmişti. Bugün IŞİD'in Hıristiyanlara verdiği süre saat yerel saat ile 12.00'de doldu. Musul'dan kaçan Hıristiyanlar hiçbir eşyasını almadan evlerini terk ediyorlar. Erbil'e gelen Yusuf Yakup adlı Hıristiyan, IŞİD militanları tarafından bütün mal varlığı, cep telefonu, kol saati ve eşinin altın ve bileziklerine el konulduğu ifade etti.

Abu Yusuf adlı Hıristiyan ise IŞİD'in içinde yabancı kimsenin bulunmadığı, militanların Musul şivesi ile konuştuğunu söyledi. Yusuf,"Bizim tüm mal varlığımızı aldılar, can güvenliğimizi tehdit ettiler. Bunları yabancılar yapsaydı, hiç üzülmezdim. Ancak bunu yapan Musul halkı. IŞİD içinde yabancı görmedim, hepsi Musul şivesi ile konuşuyorlardı. Yıllardır beraber yaşıyoruz, neden bugün bizi kovuyorlar." şeklinde konuştu.

Hıristiyanlar Erbil'in girişinde bulunan kontrol noktalarında sıkı bir güvenlik kontrolünden sonra şehre alınıyorlar.

CİHAN

Yorumlar