Hıristiyanlar, Erbil'deki BM ofisi önünde IŞİD'i protesto etti

Musul'dan Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) tehdidinden kaçan Hıristiyanlar, Erbil'in Birleşik Milletler(BM) ofisi önünde gösteri yaptı. Hıristiyanlara çok sayıda Müslüman din adamı da gösteriye katılarak destek verdi. IŞİD'ın saldırılarını...

Google Haberlere Abone ol
Hıristiyanlar, Erbil'deki BM ofisi önünde IŞİD'i protesto etti

Musul'dan Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) tehdidinden kaçan Hıristiyanlar, Erbil'in Birleşik Milletler(BM) ofisi önünde gösteri yaptı. Hıristiyanlara çok sayıda Müslüman din adamı da gösteriye katılarak destek verdi.

IŞİD'ın saldırılarını kınayan göstericiler, BM'nin sessiz kalmasına tepki gösterdi. Göstericiler, "BM bizi koruman lazım" , "IŞİD bizi evimizden kovdu" sloganları attılar. Gösteriye katılan Cercis Yakup isimli bir Hıristiyan, BM'in Irak'ta Hıristiyanları koruyamadığını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin kendilerine büyük destek verdiğini söyleyen Cercis:"Irak Kürdistan'ı bağımsız bir devlet değil, ama Irak hükümetine, Avrupa devletlerine, BM yöneticilerine ders verdi. Devletlerin yapamadığını Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi yaptı. "şeklinde konuştu.

Gösteriye katılan Maria Yusuf adlı Hıristiyan kadını ise kendilerine Müslüman din adamlarının destek vermesini çok önemsediklerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar