Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi, seçim yenilgisini tartışıyor

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde bir taraftan Avrupa karşıtı, diğer taraftan da Avrupa taraftarı politika izleyen Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), seçimde yaşanan hezimetin sebeplerini tartışıyor. Bavyera'nın muhafazakar partisi, 2009 yılında...

Google Haberlere Abone ol
Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi, seçim yenilgisini tartışıyor

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde bir taraftan Avrupa karşıtı, diğer taraftan da Avrupa taraftarı politika izleyen Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), seçimde yaşanan hezimetin sebeplerini tartışıyor. Bavyera'nın muhafazakar partisi, 2009 yılında yapılan AP seçimlerinde Bavyera'da yüzde 48 oy alırken son seçimde bu oran yüzde 40'a düştü.

Alman medyasında yer alan haberlerde CSU'lu Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, ''Ben sorumluyum.'' diyerek hezimetin sorumluluğunu üzerine aldı.

Parti içinde artan eleştiriler karşısında parti yönetiminin kurultay kararı aldığı bildirildi. Seehofer, kimsenin görevinden de istifa etmeyeceğini ve kendisinin de başbakan ve parti başkanı olarak görevine devam edeceğini açıkladı.

Bavyera eyaletinde diğer partilerin oy dağılımı ise şu şekilde oldu: Sosyal demokrat SPD yüzde 20 (+8 puan), Almanya için Alternatif (AfD) yüzde 8, Yeşiller yüzde 12, Hür Seçmenler Partisi yüzde 4,3, liberal FDP yüzde 3,1, Sol Parti yüzde 2,9, Ekolojik Demokrat Parti (ÖDP) yüzde 2,7 ve Bavyera Partisi yüzde 1,3. CİHAN

Yorumlar