Hindistan’dan Malezya’ya kayıp uçak için yardım teklifi

İki gün önce Güney Çin Denizi üzerinde radardan kaybolan Malezya Havayolları’na ait kayıp uçağın bulunması için Hindistan hükümeti Malezya’ya yardım teklifinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Hindistan’dan Malezya’ya kayıp uçak için yardım teklifi

İki gün önce Güney Çin Denizi üzerinde radardan kaybolan Malezya Havayolları’na ait kayıp uçağın bulunması için Hindistan hükümeti Malezya’ya yardım teklifinde bulundu. Uçakta 14 ülkeden toplam 239 yolcu bulunurken, yolcular arasında beş Hint vatandaşı olduğu bildirildi.

Hindistan Dışişleri Bakanı Salman Khurshid uçaktaki Hintli yolcuların yakınlarını ve bazı büyükelçilik görevlilerinin Malezya’ya gönderildiğini ifade etti. Khursid, Hindistan hükümetin olarak olayın araştırılması ile alakalı Malezya hükümetine her türlü yardıma hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Hintli yolcuların yakınlarından biri olan Shakuntala Sharma, "Hala kızımın geri geleceğine inanıyorum." diye konuştu.

Güney Çin Denizi’ne düştüğü tahmin edilen Boeing 777 tipi yolcu uçağının enkazına hala ulaşılamadı. Uçağa çalıntı pasaportla binen iki yolcunun bulunduğunun ortaya çıkması, akıllara terör ihtimalini getirdi. Çalıntı pasaportla uçağa binenlerin yan yana oturması ise bu ihtimali daha da güçlendirdi.


CİHAN

Yorumlar