Hilary Clinton: Merkel, Avrupa'yı omuzlarında taşıyan kadın

ABD Dışişleri eski Bakanı Hilary Clinton, bugün piyasaya çıkan kitabında Almanya Başbakanı Angela Merkel için övgü dolu ifadeler kullandı.Bakanlık dönemini kapsayan anılarını kaleme aldığı “Hard Choices / Zor Kararlar” adlı kitapta...

Google Haberlere Abone ol
Hilary Clinton: Merkel, Avrupa'yı omuzlarında taşıyan kadın

ABD Dışişleri eski Bakanı Hilary Clinton, bugün piyasaya çıkan kitabında Almanya Başbakanı Angela Merkel için övgü dolu ifadeler kullandı.

Bakanlık dönemini kapsayan anılarını kaleme aldığı “Hard Choices / Zor Kararlar” adlı kitapta Alman Şansölye için de çeşitli değerlendirmelere yer verdi.

Merkel ile ilk kez 1994 yılında Başkan Bill Clinton’un eşi sıfatıyla Berlin’de tanıştığını aktaran Hilary Clinton, o zamandan bu yana Alman siyasetçiyle bağının kopmadığını söyledi. Merkel o dönemde Helmut Kohl hükümetinde aile bakanı olarak görev yapıyordu.

Merkel’den “kararlı, akıllı ve dürüst bir kadın” diye bahseden Clinton, 2005 yılında çevre ve sağlık konularında Avrupalı erkek siyasetçilere nasıl söz geçirdiğini aktardı. “Gittiği yere hayat getiren bu kadını takip etmek ferahlık veriyordu.” ifadelerini kullandı.

Clinton, Merkel’in Euro krizinde gösteridiği yöneticilik rolünden de övgüyle bahsetti ve Alman Şansölye’yi “Avrupa’yı omuzlarında taşıyan kadın” olarak tarif etti.

Ancak Clinton, Almanya’da büyük tepkiyle karşılanan NSA dinlemelerini ise yüzeysel ifadelerle geçti.

ABD’li eski bakan 2016 yılında ülkesinde yapılacak başkanlık seçimlerine aday olup olmayacağı konusunda ise net ifadeler kullanmadı.

Kararın bu yıl sonuna kadar verilmesi ve gelecek yıl içinde de Clinton’un yeniden ABD Başkanlığı'na Barack Obama’dan sonra aday olması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar