Herkes O’nu Okuyor yarışmasında dereceye girenler Medine'de

Peygamber Yolu Derneği’nin, Hz. Muhammed'i( sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlediği 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenler, ödül olarak kazandıkları Umre ziyareti için kutsal topraklardalar. Şanslı yarışmacılar,...

Google Haberlere Abone ol
Herkes O’nu Okuyor yarışmasında dereceye girenler Medine'de

Peygamber Yolu Derneği’nin, Hz. Muhammed'i( sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlediği 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenler, ödül olarak kazandıkları Umre ziyareti için kutsal topraklardalar. Şanslı yarışmacılar, ilk olarak Medine’de Mescid-i Nebevi'yi ziyaret etti. Burada Efendimizi (sav) selamladıktan sonra, şükür namazı kılan kafile, ülkenin birliği için dua etti.

Herkes O’nu Okuyor yarışmasına Tekirdağ’dan katıldığını belirten Sadiye Şen, yaşadığı duyguyu tarif etmekten zorlandığını, ziyaretle Hz. Muhammed'i daha iyi tanıma fırsatını bulduğunu aktardı. Kutsal topraklara eşiyle birlikte geldiğini anlatan Şen, ilk kez Umre yaptığını ifade etti.

Yarışmaya Adana’dan katılan oğlunun kazandığı Umre ödülünü kendisine verdiğini aktaran Ali Seçti ise, hayatının en anlamlı günlerini yaşadığını beyan etti. Seçti," Benim imkanım Umre için zordu. Yarışmayı düzenleyenlerden Allah(cc) razı olsun." dedi.

Mardin’li Ali İhsan Oğuç, yarışmada ikinci olduğunu ve buraya gelirken memleketinden bol bol selam getirdiğini söyledi.

MİRAÇ KANDİLİNİ MESCİD-İ NEBEVİDE GEÇİRDİLER

Kafile Miraç Kandili'ni Medine’de Mescid’i Nebevi' de kutladı. Daha sonra Bilal-i Habeşi Camii müezzini Mustafa Mihrali Süleyman’dan Efendimizin (sav) hayatını dinledi.

Miraç Kandilinde Medine olmanın ayrı bir manevi havası olduğunu anlatan İsmet Kaylı ise, Sonsuz Nur’u okuyarak yarışmada il birincisi olduğunu söyledi. Kaylı, “Buradaki duyguyu anlatmak oldukça zor. Bunu yaşanmak gerekiyor. Miraç Kandili’nde burada olmak çok güzel bir duygu. Allah bu organizasyonları düzenleyenlerden razı olsun.” şeklinde temennide bulundu.

İzmir’den gelen Havva Boşoğlu ise duygularını şöyle dile getirdi. “Buraya ilk kez geliyorum. Çok güzel bir duygu. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum, manevi olarak çok farklı duyguların yaşandığı bir ortam. Efendimizi selamlarken, burada anlatamayacağım çok farklı duygular yaşadım. Miraç Kandili'nde burada olmak çok farklı bir duygu. Efendimize layık bir ümmet olabilmek için dua ettik. Türkiye’ye gittikten sonra da burada aldığımız manevi duyguyu yaşamak için, ümmeti Muhammed için, ülkemiz için dua ettik.”

CİHAN

Yorumlar