Hediyeleri beğenmeyen öğretmen, velileri azarlayıp para istedi

Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir ortaokul öğretmeni, velilerden para istediği için işten atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hediyeleri beğenmeyen öğretmen, velileri azarlayıp para istedi

Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir ortaokul öğretmeni, velilerden para istediği için işten atıldı.

Bükreş'teki 10 numaralı ortaokulda kendisine yılbaşı için verilen hediyeleri beğenmeyen Dana Blandu velilerden para istedi.

Yılbaşı nedeniyle velilerin öğretmenlere hediyeler alması Romanya'da bir gelenek. Ancak "Maria Rossetti 10 Numaralı Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan Dana Blandu kendisine verilen hediyeleri beğenmedi ve velileri azarlayıp para istedi. Dana Blandu'nun sözleri bir veli tarafından kaydedildi.

"HEPİNİZ FAKİR VE GÖRGÜSÜZ MÜSÜNÜZ?"

Ses kaydına göre, öğretmen Dana Blandu velileri şu şekilde azarladı: "Kahve ve çikolata almışsınız hepiniz fakir misiniz görgüsüz müsünüz? Noel Baba'nın eli açık ama sizinkiler kapalı. 11 numaralı okulda ve 5 numaralı okulda öğretmenler 100 Euro alıyor hediye olarak hatta bir okulda 300 Euro alan bile var. Ne olacaktı siz de verseydiniz? Eski çalıştığım okuldaki ailelerin durumu daha kötüydü, orada bile sizden fazla hediye veriyorlardı."

Bunun üzerine durumdan haberdar olan yönetim Dana Blandu'yu bugün yönetim kurulu kararı ile işten attı. Okul Müdürü Mihail Brancu'nun bugün yaptığı açıklamada " Okulumuzun itibarına uygun davranışlarda bulunmadığı için yönetim kurulu kararıyla öğretmenin sözleşmesinin feshettik." dedi.,

ÖĞRETMENLERİN MAAŞI ÇOK DÜŞÜK

Romanya Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin velilerden para istemesinin yasadışı olduğunu ve cezasız kalmayacağını açıkladı.

Romanya'da öğretmenler, Avrupa ortalamasının çok altında maaş alıyor. Göreve yeni başlayan bir anaokulu öğretmeni sadece 420 lira alıyor. Tecrübeli öğretmenlerin maaşı ise bin 270 lira civarında. CİHAN

Yorumlar