Hayalet F-35’leri Rus ve Çin radarları görebiliyor

Türkiye'nin orta gövdesini ürettiği ve hayalet olarak tanınan ABD’nin F-35 uçaklarının Rus ve Çin radarlarında kolayca göründüğü belirtildi.İngiltere savunma sanayi uzmanlarına göre F-35 uçakları tanıtıldığı kadar görünmez değil....

Google Haberlere Abone ol
Hayalet F-35’leri Rus ve Çin radarları görebiliyor

Türkiye'nin orta gövdesini ürettiği ve hayalet olarak tanınan ABD’nin F-35 uçaklarının Rus ve Çin radarlarında kolayca göründüğü belirtildi.

İngiltere savunma sanayi uzmanlarına göre F-35 uçakları tanıtıldığı kadar görünmez değil. Bilgilere göre Rus radarları F-35’leri yüzde yüz tespit edebilirken Çin’in geliştirdiği radarlar uçakların modellerini bile ayırt edebiliyor. F-35’in üst kısmının düz olması, sivri kenarları ve özel kaplaması onu görünmez yapacaktı. Ancak Çin’in radarları hayalet uçağı 350 kilometreden tespit edebiliyor.

Rus basınında çıkan haberlere göre İngiltereli pilotların F-35’ri test etmeye devam ediyor, ancak memnun olmadıkları belirtiliyor.

Türk Hava Kuvvetleri’nin 100 adet alacağı uçağın gövdesinin yanı sıra motorundaki önemli parçalar da Türkiye’de üretildi.

İngiltere'nin de 48 adet almayı planladığı uçakların tanesinin 169 milyon dolar olduğu belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar