Havuz medyasının, “Gambiya’da FBI kartlı gizemli Türk” haberi de safsata çıktı

Batı Afrika ülkesi Gambiya’da “suikast şüphesi” üzerine tutuklanarak mağdur edilen iki Türk vatandaşı serbest bırakılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Havuz medyasının, “Gambiya’da FBI kartlı gizemli Türk” haberi de safsata çıktı

Batı Afrika ülkesi Gambiya’da “suikast şüphesi” üzerine tutuklanarak mağdur edilen iki Türk vatandaşı serbest bırakılıyor. İkamet ettikleri Senegal’den ticaret için geldikleri Gambiya’da gözaltına alınan Türklerin söz konusu suçlamalarla uzaktan yakından ilgisi olmadığı belirtildi. Hükümet yanlısı medya organlarında “FBI kartlı gizemli Türk” olarak lanse edilerek Hizmet Hareketi ile ilişkilendirilen işadamı Levent Ören ve tercümanı Bekir Gün’ün “Hizmet Hareketi ile de hiçbir ilişkilerinin olmadığı” ortaya çıktı.

Senegal’in başkenti Dakar’da Cihan Haber Ajansı’na konuşan Bekir Gün’ün babası Muammer Gün, resmi muamelelerin ardından oğlunun ve Levent Ören’in tam olarak serbest kalacağını söyledi. Baba Gün, mağdurların bırakılmasına katkılarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’e teşekkür etti. Gün, Hizmet Hareketi’ni zan altında bırakmak için konu hakkında yalan haber yazan hükümet medyasına ise ateş püskürdü.

İşadamı Levent Ören’in üzerinden çıkan FBI kimlik kartı sebebiyle tutuklamanın gerçekleştiği; ancak söz konusu FBI kartının, halk arasında sık kullanılan bir tür “şaka kartı” olduğu da ortaya çıktı. Levent Ören ve Bekir Gün, “ABD destekli radikal bir grubun Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh'e düzenleyeceği iddia edilen suikast soruşturması” kapsamında 8 Mart’ta gözaltına alınmıştı.

“FBI KARTI” İDDİASI SAFSATA ÇIKTI

Levent Ören’e tercümanlık yapan Bekir Gün’ün babası Muammer Gün, tutuklamadan sonra Dışişleri Bakanı Davutoğlu dahil birçok yetkiliye mektuplar yazdığını dile getirdi. Türk hükümeti ve yetkililerine tutuklamanın sona ermesinden dolayı teşekkür eden Muammer Gün, yalan haber yazan hükümet medyasına ise sert eleştiriler yöneltti. Baba Muammer Gün, Levent Ören’in üzerinde bulunan sözde FBI kimlik kartının oyuncakçılarda bile satılan bir tür “şaka kartı” olduğunu söyledi.

Yayınlanan haberlerin yalanlarla dolu olduğunu kaydeden Muammer Gün şöyle devam etti: “Türkiye’de çıkan haberlerde, gazetelerde gördüm, çok üzüldüm. Gerçek olmayan ifadelerle suçlanmışlar. Bunların hiçbir dernekte, hiçbir kuruluşta bir üyelikleri ve irtibatları yok. Rızkını temin etmek için çalışan insanlardır.”

Muammer Gün, havuz medyasında, “dolandırıcı” olarak lanse edilen Levent Ören’in ise dolandırıcılık mağduru olduğunu dile getirdi. Gün, tam tersine Levent Ören’in Senegal’deki bir olay sırasında parasının gasp edildiğini vurguladı.

Öte yandan, kendisiyle ilgili “suikast soruşturması” yapıldığı söylenen Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh, 10-12 Şubat tarihlerinde ziyaret ettiği Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmüştü. CİHAN

Yorumlar