Hamit Karzai'den seçmenlere teşekkür mesajı

Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, devlet başkanlığı ikinci tur seçimlerinin sona ermesi nedeniyle seçmenlere teşekkür etti.Karzai yazılı mesajında, devlet başkanlığı ikinci tur seçiminin başarı ile sona erdiğini aktardı, halkın...

Google Haberlere Abone ol
Hamit Karzai'den seçmenlere teşekkür mesajı

Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, devlet başkanlığı ikinci tur seçimlerinin sona ermesi nedeniyle seçmenlere teşekkür etti.

Karzai yazılı mesajında, devlet başkanlığı ikinci tur seçiminin başarı ile sona erdiğini aktardı, halkın bir kez daha ülkelerini istikrar ve refaha götürdüğünü ifade etti. Karzai ayrıca, güvenlik güçlerine, halkı ve topraklarını canları pahasına savundukları için takdirlerini sundu.

Seçim günü bazı olayların yaşandığını dile getiren Karzai, buna rağmen halkın cesurca ve sadik bir şekilde sandık başına giderek oy kullandıklarını ve aziz Afganistan’ı ayağa kaldırdıklarını kaydetti.

Taliban iktidarından sonra 5 Nisan’da üçüncüsü gerçekleşen devlet başkanlık seçimlerinde 8 aday birbirleriyle yarışmıştı ancak adaylardan hiçbiri yüzde 50 oydan fazla alamayınca en çok oy alan iki aday ikinci tura kalmıştı.

Bugün yapılan ikinci tur seçimlerinde Dr. Abdullah Abdullah ve Dr. Eşref Ganiz Ahmet Zai, yarıştı.

CİHAN

Yorumlar