Hamburg'da 'tehlikeli bölge' kaldırıldı, gösteriler sakin geçti

Almanya'nın Hamburg şehrinde ‘tehlikeli bölge’ uygulamasının kaldırılmasından sonra devam eden gösteriler nispeten sakin geçti.

Google Haberlere Abone ol
Hamburg'da 'tehlikeli bölge' kaldırıldı, gösteriler sakin geçti

Almanya'nın Hamburg şehrinde ‘tehlikeli bölge’ uygulamasının kaldırılmasından sonra devam eden gösteriler nispeten sakin geçti. Dammtor istasyonu çevresinde toplanan yaklaşık 800 kişi ‘tehlikeli bölge’ içinde yer alan Reeperbahn’a kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında boya torbası ve maytap atıldı. Polis üç kişiyi gözaltına aldı.

Cihan'a konuşan Hamburg İçişleri Bakanı Michael Neumann, “Polis ve binalara yapılan saldırılar sonrası getirilen ‘tehlikeli bölge‘ uygulaması doğru ve gerekli bir karardı. Uygulama başarılı oldu ve denetimler sırasında potansiyel şiddet eğilimliler tespit edildi. Patlayıcı ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. ‘Tehlikeli bölge‘ uygulamasına artık gerek görülmüyor.” dedi.

Hıristiyan Demokratik Birlik partisinin içişleri konularında sözcülüğünü yapan Kai Voet van Vormizeele ise Neumann’ı eleştirdi. Neumann’ın önce uygulamayı savunduğunu sonra da vazgeçtiğini belirten siyasi, “Bu, doğru biz çizgide olunmadığını gösteriyor.” dedi.

Yeşiller Hamburg Meclis Grubu Başkanı Jens Kerstan ise uygulamanın geç de olsa kalkmasının hiç kalkmamasından iyi olduğunu söyledi. Kerstan, "Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) kamuoyu baskısını görmesi ve 'tehlikeli bölge' uygulamasını kaldırması çok önemli bir gelişme." dedi.

Hür Demokrat Parti ise polisin bu tür kararları tek başına almamasını istedi. Tartışmaya polis sendikası da katıldı. Sendika, kararın doğru olup olmadığının ileriki günlerde görüleceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar