Hamburg'da göçmenlerin yaşadığı binada yangın: 3 ölü

Almanya'nın Hamburg şehrinde çıkan yangında 30 yaşlarında bir anne ile iki çocuğu yanarak can verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hamburg'da göçmenlerin yaşadığı binada yangın: 3 ölü

Almanya'nın Hamburg şehrinde çıkan yangında 30 yaşlarında bir anne ile iki çocuğu yanarak can verdi. Dün gece dört katlı binada çıkan yangında üç kişi hayatını kaybederken, beşi ağır olmak üzere 15 kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre binanın koridorunda yıldırım düşmesine benzer bir patlama meydana geldi. Yangın sebebiyle binanın koridorları duman içinde kalırken, alevler kısa sürede çatı katına kadar ulaştı. Hamburg İtfaiyesi Basın Sözcüsü Martin Schneider, itfaiyenin yangın yerine geldiğinde binada oturan yaklaşık 20 kişinin pencerelerde olduğunu belirterek, çoğunun merdivenle bazılarının da binanın girişinde oluşturulan güvenlik koridoru sayesinde kurtarıldığını ifade etti. Ölümlerin daha çok duman zehirlenmesinden olduğu tahmin edilirken, Schneider tüm dairelerde duman detektörü olduğunu belirtti.

Binada oturanların tamamını Afganistan, Bulgaristan, Pakistan kökenli yabancılar oluştururken, giriş katında oturan Suriyeli bir ailenin ise yangın sırasında evde olmadığı anlaşıldı. İlk incelemelere göre elektrik kutusundan çıktığı tahmin edilen yangının nedeninin ortaya çıkarılması için Hamburg Kriminal Dairesi geniş çaplı inceleme başlattı. Sadece mültecilerin kaldığı binada yangının koridordaki çocuk arabasından çıkmış olabileceği de göz önünde bulundurulduğu için kundaklama üzerinde de duruluyor. CİHAN

Yorumlar