Hamburg yönetimi geri adım atmıyor

Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz, şehrin bazı kesimlerinde başlatılan “tehlikeli bölge” uygulamasını ve polisin tutumunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
Hamburg yönetimi geri adım atmıyor

Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz, şehrin bazı kesimlerinde başlatılan “tehlikeli bölge” uygulamasını ve polisin tutumunu savundu. Geri adım atılmayacağı sinyalini verdi.

Hamburg’un Sosyal Demokrat Partili (SPD) Belediye Başkanı Olaf Scholz, polisin göstericilere yönelik müdahalesini, kimlik kontrollerini ve tehlikeli bölge uygulamasını savundu.

21 Aralık’ta Hamburg şehrinde Rota Flora adlı kültür merkezini boşaltmak istemeyen sol göstericiler ve polis arasında çatışma yaşanmıştı.

Olaylarda çok sayıda polis ve gösterici yaralanırken, Hamburg yönetimi 4 Ocak’tan itibaren şehrin Saint Pauli, Altona ve Schanzenviertel ilçelerini “tehlikeli bölge” kapsamına almış ve kimlik kontrollerine başlamıştı.

Uygulamaya yönelik eleştiriler artarken, Olaf Scholz da tepkilere cevap verdi. Süddeutsche Zeitung’a konuşan Scholz, “Söz konusu uygulama gereklidir ve devam edecektir.” dedi. Polisin bölgede saldırı aletleri ve havai fişekler bulduğunu açıklayan Scholz, “Kontrollerin gerekli olduğu kanıtlanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Hamburg yönetiminin şehirde hukuku uygulamak ve düzeni sağlamakla görevli olduğunu kaydeden SPD’li belediye başkanı, “uygulamanın anayasaya aykırı olduğu” şeklindeki itirazlara ise şu karşılığı verdi: “Zaten son derece esnek yapılan bir uygulama, herhangi bir baskı ve zorlama yok. Bu bölgelerde ikamet edenler de uygulamadan memnun ve güvende olduklarını söylüyorlar.”

Öte yandan söz konusu uygulamaya siyasi çevreler ve sivil toplumdan tepkiler sürerken, sol gruplar da çeşitli yöntemlerle protestolarına devam ediyor. CİHAN

Yorumlar