Hamburg Occupy kampı boşaltıldı

Daha çok eğitimli gençler tarafından 2011 yılında sosyal eşitsizliği protesto etmek amacıyla başlatılan ve kısa sürede dünyanın birçok ülke ve şehrinde kurulan ‘Occupy Kampı’ Hamburg’da sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Hamburg Occupy kampı boşaltıldı

Daha çok eğitimli gençler tarafından 2011 yılında sosyal eşitsizliği protesto etmek amacıyla başlatılan ve kısa sürede dünyanın birçok ülke ve şehrinde kurulan ‘Occupy Kampı’ Hamburg’da sona erdi. 2011 yılında Hamburg Merkez Bankası önünde kurulan küçük bir çadır kent görüntüsü veren ‘Occupy Kampı’ 2012 yılında bankanın arka tarafında bulunan bir meydana taşınmıştı.

Hala 15 kişinin kaldığı çadırlar polis gözetiminde sabah saat 06.00’dan itibaren tek tek söküldü. Çadır sakinleri tarafından alınmayan eşyalar çöp arabasına yüklendi. ‘Occupy Kampı’na bugüne kadar sabredildiğini söyleyen yetkililer, çadırla başlayan kampın daha sonra ahşap binalara dönüştüğünü, hatta iki katlı inşa edildiğini bildirdi.

Bu şekilde yapılanmanın imar hukukuna aykırı olduğu gibi hijyenle ilgili kuralları da ihlal ettiğinden yakınan yetkililer, yapılması gerekenlerin hiç biri yerine getirilmediği bilgisini paylaştı. Occupy Hareketi, 2011 yılında ABD’de sosyal eşitsizliği ve bankaların gücünü eleştirmek amacıyla başladı.

Uluslararası bir eyleme dönüşen Occupy Hamburg’da ise 2011 yılının kasım ayında Gerhart-Hauptmann-Platz’da kısa adı HSH Nordbank olan Hamburg-Schleswig Holstein Merkez Bankası önünde çadır kent oluşturdu. CİHAN

Yorumlar