Hamas'tan İsrail'in iddialarına yalanlama

Hamas Hareketi: "Netanyahu'nun bazı uluslararası kurumların paraları Hamas'ın eline geçtiği iddiası yalandır ve sağlıklı bir temeli yoktur"

Google Haberlere Abone ol
Hamas'tan İsrail'in iddialarına yalanlama
Hamas Hareketi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de faaliyet gösteren uluslararası kurumlara ait paraların Hamas'ın eline geçtiği iddialarının ablukayı haklı gösterme amacı taşıdığını belirtti.

Hamas tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Netanyahu'nun bazı uluslararası kurumların paraları Hamas'ın eline geçtiği iddiası yalandır ve sağlıklı bir temeli yoktur. Bu açıklamalar, kamuoyunu aldatmayı, Gazze'de faaliyet gösteren yardım kuruluşlarına baskı yapmayı ve ablukayı haklı göstermeyi hedefliyor." denildi.

Netanyahu'nun terörün ve suçun sembolü olarak kalacağı, yalanlarının kanlı imajını değiştirmeyeceği kaydedildi.

İsrail son dönemde Hamas'ın Gazze'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları ve uluslararası kurumlardan kendi yararına mali kaynak sağladığı yönünde iddialarda bulunuyor.

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet ve polis, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'ndan (UNDP) görevli Filistinli Vahid el-Berş'i UNDP yardımlarını Hamas'a verme ve Hamas'la iş birliği yapma suçlamasıyla 9 Ağustos'ta gözaltına almıştı.

Şin Bet tarafından 4 Ağustos'ta yapılan yazılı açıklamada, World Vision International (WVI) adlı yardım kuruluşunun Gazze şubesi müdürü Muhammed el-Halebi'nin "Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na mali destek sağladığı" iddiasıyla 15 Haziran'da gözaltına alındığı belirtilmişti.

Soruşturma neticesinde Halebi'nin insani yardım kuruluşunun kaynaklarından Kassam Tugayları'na mali destek sağladığının ve kuruluşun bütçesini bunun için kullandığının ortaya çıktığı iddia edilmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü Robert Piper yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in iddialarının Gazze'de faaliyet gösteren insani yardım kuruluşları için ciddi endişeye neden olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar