Hamas: Harekat aptalca, korkunç sonuçları olacak

İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun talimatı üzerine Gazze Şeridi'nde kara harekatına başladı. Gazze'ye havadan ve denizden de saldırılar düzenleniyor. Hamas harekatı "aptalca" olarak niteledi. Reuters'a konuşan Hamas Sözcüsü Sami...

Google Haberlere Abone ol
Hamas: Harekat aptalca, korkunç sonuçları olacak

İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun talimatı üzerine Gazze Şeridi'nde kara harekatına başladı. Gazze'ye havadan ve denizden de saldırılar düzenleniyor. Hamas harekatı "aptalca" olarak niteledi.

Reuters'a konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, kara harekâtının İsrail için "korkunç sonuçları" olacağını söyledi. Zuhri, "İsrail bedelini ağır öder, Hamas karşılık vermeye hazırdır" dedi. AFP'ye konuşan Gazzeli sağlık görevlileri, İsrail tank ateşinde 5 aylık bir bebek de dahil olmak üzere iki kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Gazze ve Refah kentleri yoğun şekilde bombalanıyor.

Filistin'in El Yavm Televizyonu, İsrail ordusunun topçu ateşi sonucu Han Yunus'un batısında bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını bildirdi. İsrail'in Haaretz gazetesi ise Gazze'deki Vefa Hastanesi'nin vurulması sonucu da yaralananlar olduğunu duyurdu.

İsrail ordusu, yerel saatle 22.00'de, binlerce İsrail askerinin tanklar ve buldozerler eşliğinde Gazze'ye girdiğini açıkladı. Filistin basını, İsrail askerlerinin Gazze'ye denizden de çıkarma yaptığını aktardı.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, amaçları gerçekleşene kadar operasyonun süreceğini, kara harekâtının amacının İsraillilerin güvenli bir şekilde yaşaması ve Hamas'ın altyapısına büyük bir darbe indirilmesi olduğu savunuldu. İsrail hükümeti, 18 bin yedek askerin daha göreve çağrılmasını onayladı. Bununla birlikte 8 Temmuz'dan bu yana İsrail ordusuna çağrılan yedek asker sayısı 65 bine çıktı. "Operasyonun genişletilebileceğini" söyleyen İsrail Ordu Sözcüsü Moti Almoz, Gazzelilere operasyonun sürdüğü bölgeleri terketmeleri uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar