Halep'te bombalı saldırı: 50 ölü

Suriyeli muhalifler, Halep'te Esed ordusunun kullandığı Carlton oteline gerçekleştirilen bombalı saldırıda Suriye ordusuna bağlı en az 50 askerin öldürüldüğünü duyurdu. Tünel kazılarak otel altına yerleştirilen patlayıcının infilak...

Google Haberlere Abone ol
Halep'te bombalı saldırı: 50 ölü

Suriyeli muhalifler, Halep'te Esed ordusunun kullandığı Carlton oteline gerçekleştirilen bombalı saldırıda Suriye ordusuna bağlı en az 50 askerin öldürüldüğünü duyurdu. Tünel kazılarak otel altına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesiyle otel ve çevredeki bir çok binanın havaya uçurulduğu belirtildi.

İslami Cepheye bağlı birlikler, ülkenin en büyük ikinci şehri Halep'te Esed güçlerinin karargâh olarak kullandığı otele bombalı saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. Eski Halep olarak ifade edilen ve rejim güçlerinin kontrolündeki bölgedeki otelin altında tünel kazan muhalifler yüklü miktarda yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdikleri kaydedildi. Şehrin bir çok yerinden hissedilen büyük patlamada otel ve çok sayıda binanın yerle bir olduğu belirtildi. Muhalifler, patlama sonrasında otelde olan 50'den fazla Esed askeri ve Şebbiha'nın öldüğünü aktardı.

Patlama sonrasında Esed güçleri ile muhalifler arasında yoğun çatışmaların başladığı haberleri geliyor.

CİHAN

Yorumlar