Hakan Şükür, Filipinler'e yardım için sahaya çıkacak

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, BM tarafından Filipinler'de tayfunzedeler yararına düzenlenen maçta sahaya çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Şükür, Filipinler'e yardım için sahaya çıkacak

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, BM tarafından Filipinler'de tayfunzedeler yararına düzenlenen maçta sahaya çıkacak.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Filipinler’de yaşanan tayfun felaketinde zarar gören halkın yararına düzenlenen maçta, aktif futbol hayatını bitirmiş birçok futbolcu sahne alıyor. Eski ünlü futbolcular Ronaldo ve Zidane’ın önderliğinde oluşan takımda; Cannavaro, Paolo Maldini, Pavel Nedved, Luis Figo ile birlikte Hakan Şükür’de bulunuyor.

Maç öncesinde yapılan basın toplantısında konuşan UNDP İyi Niyet Elçisi ve Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo, böyle bir maçta yer almaktan çok büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Pek çok ünlü futbolcunun bu maçta yer almayı kabul ettiği için teşekkür eden Ronaldo, yapılan maçların temel amacının yoksulluğu azaltmak olduğunu kaydetti.

ZİDANE: FUTBOL BİZE ÇOK ŞEY VERDİ, BİZ DE BU SAYEDE İNSANLIĞA BİR ŞEYLER VEREBİLİYORUZ

UNDP İyi Niyet Elçisi ve Fransız eski futbolcu Zinedine Zidane ise bu maçların devam etmesinin önemine işaret ederek, "Bazen kendimizi değil de başkalarını düşünmemiz lazım." diye konuştu. Futbolun insanları etkileme gücüne işaret eden Zidane, "Futbol bize çok şey verdi. Biz de futbol sayesinde insanlara bir şey verebiliyoruz." açıklamasında bulundu.

Maçta forma giyecek tek bayan futbolcu ve UNDP İyi Niyet Elçisi Brezilyalı futbolcu Marta Vieira da Silva da, bu tür maçlarda yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Ronaldo ve Zidane'ın dünyaca ünlü futbolculardan kurduğu ve İsviçre'nin başkent ekibi Young Boys ile karşılaşacak takımda; İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, eski futbolcular Portekizli Luis Figo, İtalyan Fabio Cannavaro da yer alacak.

Maçı, dünyacü ünlü eski İtalyan hakem Pierluigi Collina yönetecek.

Bilet satışlarından elde edilecek gelir, tarihin en yıkıcı doğal afetlerinden birinin yaşandığı Filipinler’deki Haiyan Tayfunu'nun ardından başlatılan iyileştirme çalışmalarına destek amacıyla kullanılacak. CİHAN

Yorumlar