Hak ettikleri halde işsizlik parasını almıyorlar

Almanya’da 200 binden fazla kişinin işsizlik sigortası parasını hak ettikleri halde almadıkları ortaya çıktı. Alman Sendikalar Birliği DGB tarafından işsizlik sigortası parasıyla ilgili bir araştırma yaptırıldı. Buna göre, Almanya’da...

Google Haberlere Abone ol
Hak ettikleri halde işsizlik parasını almıyorlar

Almanya’da 200 binden fazla kişinin işsizlik sigortası parasını hak ettikleri halde almadıkları ortaya çıktı.

Alman Sendikalar Birliği DGB tarafından işsizlik sigortası parasıyla ilgili bir araştırma yaptırıldı. Buna göre, Almanya’da sayıları 200 binden fazla olan işsizler hak ettikleri halte sigorta parasını almıyor.

Welt gazetesinin haberine göre, bu sayı ülkedeki işsizlerin dörtte birine denk geliyor. Söz konusu araştırmada ortaya çıkan neden ise çok ilginç.

Bu durumdaki işsizlerin büyük çoğunluğu kalifiye eleman niteliği taşıyor ve dolayısıyla ‘gurur yapıp’ işsizlik parasına tenezzül etmiyor. Ayrıca söz konusu çalışanların işsizlik sigortası tarafından da hakları konusunda yeterince bilgilendirmediği de araştırmada yer alan detaylar arasında.

İşsizlerin 234 bin 692′si 2013 yılında bu şekilde işsizlik hakkından vazgeçmiş durumda. İşsizlik Parası I alanların toplam sayısı ise geçen yıl 969 bin 598 olarak kayıtlara geçti.

İşsiz olanlar en fazla bir yıl İşsizlik Parası I’i alıyor ancak Harzt V temel yardımlarından ise hakları olmasına rağmen feragat ediyorlar. “Sosyal yardım alan kişi” durumuna düşmek istemiyorlar.

DGB’nin araştırmasına göre bu sınıfta olan kişiler uzun süreli işsizlere kıyasla Federal İş Ajansı’ndan daha az destek görüyor. Bu destek sadece maddi değil aynı zamanda rehberlik konusunda da geçerli.

Araştırmayı yapan Sabrina Klaus-Schelleter ve Wilhelm Adamy, eğitim seviyesi yüksek olan bu işsiz grubunun iş ajansları tarafından ihmal edildiğini dile getirdiler ve gerekli tedbirlerin alınmasını istediler. CİHAN

Yorumlar