Güney Sudan'da her yer ceset dolu

Güney Sudan'da yaşlı çocuk demeden yüzlerce kişinin silahlı gruplar tarafından katledildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Sudan'da her yer ceset dolu

Güney Sudan'da yaşlı çocuk demeden yüzlerce kişinin silahlı gruplar tarafından katledildiği açıklandı. Bir cami ve hastaneye sığınanların da acımasızca öldürüldüğü iddia edildi.

Güney Sudan Ordusu ile hükümet karşıtı güçler arasında Bentiu şehrinde çıktığı belirtilen çatışmalarda en az 150 sivilin de öldüğü belirtiliyor. Bölgeyi ziyaret eden BM yetkilileri, yol kenarlarına bırakılmış cesetleri gözleriyle gördü. Bölgede Ruanda benzeri etnik temizlikten endişe ediliyor.

BM Genel Sekreteri'nin Özel Temsilcisi Toby Lanzer, infaz edildiği açıkça belli olan çok sayıda ceset gördüğünü ve camide katledilen insanların cesetlerine de şahit olduğunu aktardı. Lanzer, yürek burkan bu manzaranın sebebinin sadece kimlikler olduğunu ifade etti. Camiye sığınanlardan bazı etnik gruba ait olanların serbest bırakıldığı, diğerlerinin ise öldürüldüğü öne sürüldü. BM yetkilileri, şehirde cesetlerin traktör römorklarıyla toplu mezarlara taşındığını gördü.

Bu arada katliamlardan kaçan binlerce sivil ise BM barış gücü askerlerinin merkezine sığınıyor. Burada kişi başına sadece bir litre su verilebiliyor. Burada salgın hastalıklar sebebiyle toplu ölümlerin baş göstermesinden endişe ediliyor. CİHAN

Yorumlar