Güney Kore’nin tatil adası rüzgarla savruldu

Kuvvetli rüzgar ve yağmur Güney Kore’nin Hawaii’si olarak bilinen Jeju adasını etkisi altına aldığı bildiriliyor.Saniyede 12-18 metre hızla esen rüzgar adada bir çok hasara yol açarken ölü ve yaralıların olmadığı tahmin ediliyor. Adanın...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’nin tatil adası rüzgarla savruldu

Kuvvetli rüzgar ve yağmur Güney Kore’nin Hawaii’si olarak bilinen Jeju adasını etkisi altına aldığı bildiriliyor.

Saniyede 12-18 metre hızla esen rüzgar adada bir çok hasara yol açarken ölü ve yaralıların olmadığı tahmin ediliyor. Adanın bazı bölgelerinde rüzgarın hızının saniyede 32 metreye kadar çıktığı kaydediliyor. Hava raporunda, dün geceden bu yana 30-90 milimetre kadar yağmurun yağdığı ve yarın öğleye kadar 20-60 mm daha yağışın olacağı bildirildi.

Sıcak mevsimin gelmesiyle turistlerin akımına uğrayan Jeju Havalananının sabah saatlerinden itibaren rüzgarın etkisiyle trafiğe kapandığı belirtildi. Binlerce turistin havaalanında mahzur kaldığı gelen haberler arasında.

Kore Yarımadası’nın güney kıyısında yer alan volkanik adanın yüzde 90 bazalttan oluşuyor. Kore'nin en yüksek dağı olan Halla’nın (1,950 m) bulunduğu Jeju adası, hem yerli hem de yabancı turistlerin arasında ilkenin en popüler tatil bölgesi olarak tanınıyor.

CİHAN

Yorumlar