Güney Koreliler ümitlerini sarı kurdelaya bağladı

Güney Kore, 16 Nisan’da meydana gelen gemi faciasının ardından hala bulunamayan yüzlerce kişi için dua ediyor. Halk, kayıpların canlı kurtarılması için ettikleri duaları sarı kurdelelere yazıp bağlıyor. Güney Kore'yi derinden sarsan gemi...

Google Haberlere Abone ol
Güney Koreliler ümitlerini sarı kurdelaya bağladı

Güney Kore, 16 Nisan’da meydana gelen gemi faciasının ardından hala bulunamayan yüzlerce kişi için dua ediyor. Halk, kayıpların canlı kurtarılması için ettikleri duaları sarı kurdelelere yazıp bağlıyor.

Güney Kore'yi derinden sarsan gemi kazasının üzerinden 11 gün geçti. Devam eden arama kurtarma çalışmalarına rağmen Kore halkı umudunu yitirmiş değil. Başta başkent Seul olmak üzere tüm Kore sokakları, hala kayıp olanlar için dua ve dileklerle dolu kurdelelerle sarıya boyandı. Bazı Koreliler sarı kurdelelere üzgün olduklarını yazarken, bazıları ise kayıp yolcuların kazanız belasız geri dönmesi yönünde dileklerini yazdı. Yabancıların da bu yönde sarı kurdele bağlaması ise dikkat çekti.

Verilen son rakamlara göre 476 kişinin bindiği gemiden 174 kişi canlı kurtarıldı. 188 kişinin hayatını kaybettiği elim faciada hala 114 kişinin akıbeti meçhul.

CİHAN

Yorumlar