Güney Koreli nükleer üst düzey yetkili ABD’ye gitti

Kuzey Kore'nin nükleer programı çerçevesinde yapılan Altılı Görüşmeler'e katılan Güney Koreli üst düzey temsilcisi ABD’ye gitti.Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'nda bugün düzenlenen basın toplantısında, ülkenin Kore Yarımadası'nda...

Google Haberlere Abone ol
Güney Koreli nükleer üst düzey yetkili ABD’ye gitti

Kuzey Kore'nin nükleer programı çerçevesinde yapılan Altılı Görüşmeler'e katılan Güney Koreli üst düzey temsilcisi ABD’ye gitti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'nda bugün düzenlenen basın toplantısında, ülkenin Kore Yarımadası'nda barış ve güvenlik adına yapılan toplantılardaki temsilcisi Hwang Joon-kook’un meslektaşı Glyn Davies ile görüşmek için Pazar günü ABD’ye gittiği duyuruldu. Hwang’ın bugün ABD'nin Kuzey Kore üzre özel temsilcisi Davies ile bir araya geleceği belirtildi.

Tarafların, Altılı Görüşmeler diye bilinen toplantıların tekrar başlatılmasına ilişkin problemlerin yanı sıra, Kore Yarımadası'nın güvenlik alanındaki son durum, Kuzey Kore ile Japonya arasındaki geçen hafta yapılan anlaşmanın müzakere edeceği bekleniliyor.

Altılı Görüşmeler diye tanımlanan ve Kuzey Kore, Güney Kore, ABD, Çin, Japonya ve Rusya'nın üyesi olduğu toplantının Kuzey Kore'nin nükleer denemesi nedeniyle 2008 yılından bu yana yapılmadığı biliniyor.

Bakanlık’tan konuyla ilgili yapılan bir diğer açıklamada, Davies ve Hwang’ın, Kuzey Kore’ye ilişkin ABD, Japonya ve Güney Kore'nin işbirliği ve istihbarat alışverişi yelpazesinin genişletilmesi meselelerinin de müzakere edeceklerini bildirildi.

CİHAN

Yorumlar