Güney Kore’de ünlü otelden, Japon Büyükelçiliği programına iptal kararı

Güney Kore’de geniş otel zincirine sahip Lotte Hotel, Japonya Kendini Savunma Kuvvetleri’nin kuruluş yıldönümü programının düzenlenmesi için yapılan rezervasyonu iptal etti.Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Japon Büyükelçiliği’nden...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de ünlü otelden, Japon Büyükelçiliği programına iptal kararı

Güney Kore’de geniş otel zincirine sahip Lotte Hotel, Japonya Kendini Savunma Kuvvetleri’nin kuruluş yıldönümü programının düzenlenmesi için yapılan rezervasyonu iptal etti.

Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Japon Büyükelçiliği’nden basına yapılan açıklamada, Japon Savunma Kuvvetleri’nin, kuruluşunun 60 yıllığını kutlamak için meşhur Lotte Hotel’inde yapılmış olan rezervasyonun, otel yönetimin her hangi bir haber verilmeden iptal ettiğini bildirdi.

Büyükelçilik yetkilisi, ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kaldıklarını ve otelin programın yapılacağı günden bir gün önce rezervasyonun iptal edilmesinin çok üzücü olduğunu ifade etti.

Lotte Hotel sözcüsü, basına açıklamasında, Japon Büyükelçiliği’nin daha önceki yıllarda yapılan programlardan farklı olarak, bu sene daha ihtişamlı bir kutlama planladıkları sebebiyle, Kore halkının duyguları dikkate alınarak, rezervasyonu iptal ettiklerini belirtti.

Bu olayın Lotte Hotel’in gelirinin önemli kısmını oluşturan Japon turistlerini kaybetmesine sebep olup olmayacağı sorusuna, otel sözcüsü her hangi bir yorum ve açıklamada bulunmaktan kaçındığı bildirildi.

Öte yandan, Asya bölgesinde önemli ticari ilişkileri olan Güney Kore ve Japonya’nın, 1910-45 yılları arası sömürge ve savaş devrinde yaşanan bir çok savaş suçlarının Japon hükumeti tarafından kabul edilmemesinin, son zamanlarda Kore halkında Japonya’ya karşı olumsuz duyguların daha da artmasına sebep olduğu kaydedildi. CİHAN

Yorumlar