Güney Kore’de iktidar partisi “Gangnam Style” dedi

Güney Kore’de yapılan yerel seçimlerde, başkent Seul Belediyesi’ni muhalefet kazanırken, iktidar Seul’de Gangnam Belediyesi olmak üzere sadece 5 ilçeyi kazanabildi.1995 yılından beri yerel seçimlerin yapıldığı Güney Kore’de 4 yıl ara...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de iktidar partisi “Gangnam Style” dedi

Güney Kore’de yapılan yerel seçimlerde, başkent Seul Belediyesi’ni muhalefet kazanırken, iktidar Seul’de Gangnam Belediyesi olmak üzere sadece 5 ilçeyi kazanabildi.

1995 yılından beri yerel seçimlerin yapıldığı Güney Kore’de 4 yıl ara ile belediye başkanları ile bölge valileri seçiliyor. Dün altıncısı yapılan yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre iktidardaki Seanuri Partisi 8 özerk şehirlerden 4 belediye kazanırken, başkent Seul belediyesi olmak üzere diğer 5 özerk şehirlerin belediyesini muhalefetteki Yeni Siyaset Birliği’i kazandı. 8 bölge valiliğini ise muhalefet ve iktidar kendi arasında yarı yarıya paylaştı.

Geçen seçimlerde bağımsız olarak Seul Belediye Başkanı olan Park Won-soon, bu seçimlere muhalefet partisinden girdi. Hyundai ailesinden Jung Mong-joon ile karşı karşıya kalan Park, oylarını arttırarak tekrar Seul Belediyesi kazanmış oldu. Seul’deki oy oranı düşen iktidardaki Seanuri Partisi, Gangnam Belediyesi olmak üzere şehirdeki sadece 5 ilçeyi kazanabildi.

Uzmanlar, seçimlerde asıl kazanın halk olduğunu ifade etti. Normalde bölgeden bölgeye muhalefet ile iktidar arasındaki oy farkında büyük farklar olurken, bu seçimlerde hemen hemen tüm bölgede kazanan adaylar, kıl payı ara ile ipi göğüslemesi herkesin dikkatini çekti. Uzmanlar, bu durumu iktidar partisinin seçmeninin, partisine reform çağrısında bulunması olarak değerlendirdi. Öte yandan muhalefetin kendi bölgesinde oy oranında pek bir değişiklik olmaması ise, partide yapılan reformların eksik görülmesine bağlandı.

CİHAN

Yorumlar