Güney Kore’de gazeteci başbakan adayı

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün yeni başbakan adayı olarak bir gazeteciyi açıkladı.Güney Kore Başkanlık Sarayı Mavi Köşk Sözcüsü Min Kyung-wook, Devlet Başkanı Park'ın eski gazeteci Moon Chang-keuk’ı başbakan adayı...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de gazeteci başbakan adayı

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün yeni başbakan adayı olarak bir gazeteciyi açıkladı.

Güney Kore Başkanlık Sarayı Mavi Köşk Sözcüsü Min Kyung-wook, Devlet Başkanı Park'ın eski gazeteci Moon Chang-keuk’ı başbakan adayı olarak teklif ettiğini bildirdi.

Basın toplantısında konuşan Min, “Moon Chang-keuk’ın bu vazife için en uygun kişi olduğunu, devlet kademelerinde ve ofislerinde gereken reformları hayata geçirerek, mevcut uygunsuzlukları ortadan kaldıracak niteliğe sahip olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu. Önceden, Güney Kore’nin üç büyük gazetesinden biri JoongAng İlbo’da görev yapmış olan 66 yaşındaki Moon’un, ülkedeki önde gelen düşünürlerden biri olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Devlet Başkanı Park’ın yeni aday tercihinin ana muhalefet partisi Yeni Siyasi Birliği için de beklenilmez bir sürpriz olduğu kaydedildi. Grup Başkan Vekili Park Young-sun, bugün attığı tvitte, “Yönetim yeteneği olmayan yeni adayın görevinde ne kadar başarılı olacağı doğrusu merak konusu.” diye yazdı.

Yeni başbakan adayı Moon Chang-keuk’ın adaylığının parlamento tarafından onaylanmasına kadar, batan yolcu gemisiyle istifasını sunan başbakan Chung Hong-won’un görevinin sürdüreceği bildirildi. CİHAN

Yorumlar