Güney Kore’de Budistlerin kutlu doğum haftası matem havasında geçti

Güney Kore’de her sene festival gibi kutlanan Buda’nın kutlu doğum haftası, bu yıl matem havasında geçti.Güney Kore’de haftalardan beri hazırlıkları yapılan Buda’nın kutlu doğum haftası bugün büyük bir dini ayin ile sona erdi. Devlet...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de Budistlerin kutlu doğum haftası matem havasında geçti

Güney Kore’de her sene festival gibi kutlanan Buda’nın kutlu doğum haftası, bu yıl matem havasında geçti.

Güney Kore’de haftalardan beri hazırlıkları yapılan Buda’nın kutlu doğum haftası bugün büyük bir dini ayin ile sona erdi. Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin de katıldığı dini ayinde, geçen günlerde batan gemi kazasında hayatını yitirenlere dua edildi.

Öğleden sonra tapınaklarda halka açık törenler yapıldı. Tapınağın içine girenler secde ederek ibadet etti, avludakiler ise isimlerini Budist dua fenerlerine yazdırmak için sıraya girdi. Avluyu kaplayan Budist fenerlerinden her birinde farklı bir kişinin ismi yazılıyor. İsim yazdırmak için ise belirli bir ücret alınıyor.

Yapılan törenlere bu yıl batan gemi faciasının izleri görüldü. Tapınaklarda gıyabi taziye çadırları kuruldu. Kutlu doğum vesilesi ile tapınağa gelenler, kazada yaşamını yitirenler için dua etmeyi ihmal etmedi.

CİHAN

Yorumlar