Güney Kore’de başbakan adayı, adaylıktan istifa etti

Güney Kore’de Başbakan adayı Ahn Tae-hee, adaylıktan istifa ettiğini duyurdu.Güney Kore’de batan gemiden dolayı Başbakan Jung Hong-won tüm sorumluluğu üstüne alıp istifa etmişti. Devlet Başkanı Park Geun-hye ise başbakanlığa emekli...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de başbakan adayı, adaylıktan istifa etti

Güney Kore’de Başbakan adayı Ahn Tae-hee, adaylıktan istifa ettiğini duyurdu.

Güney Kore’de batan gemiden dolayı Başbakan Jung Hong-won tüm sorumluluğu üstüne alıp istifa etmişti. Devlet Başkanı Park Geun-hye ise başbakanlığa emekli bir hakim olan Ahn Tae-hee’yi aday olarak göstermişti. Ahn’ın son 5 ayda yaklaşık bir buçuk milyon dolar gelir ettiğinin ortaya çıkması skandala sebep oldu.

Özellikle muhalefet kanadı, Ahn’ın emekli olduktan sonra işlettiği hukuk firması ile eski bağlantılarını kullanarak etik olmayan yollarla gelir elde ettiğini ileri sürdü. Tepkilerin büyümesi üzerine bugün yaptığı basın açıklaması ile Ahn, adaylıktan istifa ettiğini duyurdu.

Basın toplatısında konuşan Ahn, memuriyeti döneminde bir kez dahi rüşvet almadığını söyledi. Bazı verilerin yalnış taraflara çekilerek yersiz eleştirilere maruz kaldığını ifade eden Ahn, başta ailesi ve yakınları olmak üzere kimseyi zan altında bırakmak istemediğini ifade etti. Ahn son olarak ise kendisine güvenip başbakanlığa aday gösteren Devlet Başkanı Park Geun-hye’den yaşanan olaylardan dolayı özür diledi.

CİHAN

Yorumlar