Güney Kore’de 5 kişiyi öldürerek kaçan asker yakalandı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan son gelen açıklamaya göre, Cumartesi Kuzey Kore sınırında yerleşen birlikte 5 askeri öldürerek silah ve mühimmatıyla kaçan asker yaralı olarak yakalandı.Askeri noktasında beş askeri öldürüp,...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de 5 kişiyi öldürerek kaçan asker yakalandı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan son gelen açıklamaya göre, Cumartesi Kuzey Kore sınırında yerleşen birlikte 5 askeri öldürerek silah ve mühimmatıyla kaçan asker yaralı olarak yakalandı.

Askeri noktasında beş askeri öldürüp, 7 kişiyi yaralayarak firar eden çavuş Lim, askeri noktadan 20 kilometre uzaklıkta sıkıştırıldı.

Babasıyla görüşmek talebinde bulunan çavuşa uzaktan telefon atılarak ailesiyle telefonla görüşmesi sağlandığı bildirildi. Telefon görüşmesi sırasında, teslim olması konusunda babasının ve ağabeyinin yaptığı ısrarlara rağmen, kendisine ateş ederek ağır yaralandığı belirtiliyor.

Helikopterle başkent Seul’e götürülmek istenen ve ağır yaralı olduğu söylenen çavuş Lim, hava şartlarının zor olması nedeniyle, olayın patlak verdiği Gangwon bölgesindeki Asan Hastanesi’ne götürüldü.

Çavuş Lim, henüz bilinmeyen sebeple, Kuzey Kore ile sınırdaki Gangwon bölgesinin Goseong kenti yakınlarında yerleşen askeri birliğinde, beş silah arkadaşını öldürerek yedi kişiyi yaraladıktan sonra firar etmişti.

İki gün süren kovalama ardından, askeri birlikten 20 kilometre uzaklıkta bir okul binasında sıkıştırılan Lim, babasıyla telefon görüşme sırasında kendisine ateş ederek intihar etmeye çalışsa da, ağır yaralı olarak ele geçirildi.

CİHAN

Yorumlar