Güney Kore’de 5 kişiyi öldüren çavuş susmaya devam ediyor

Geçtiğimiz hafta, Kuzey Kore sınırındaki askeri noktada 5 askeri öldürüp 7 kişiyi yaralayan çavuş, başarısız intihar sonucu yaralı olarak yakalanmıştı. Tedavi sonrası sorgulaya alınan çavuş, müfettişlerin sorularına cevap vermeyi...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de 5 kişiyi öldüren çavuş susmaya devam ediyor

Geçtiğimiz hafta, Kuzey Kore sınırındaki askeri noktada 5 askeri öldürüp 7 kişiyi yaralayan çavuş, başarısız intihar sonucu yaralı olarak yakalanmıştı. Tedavi sonrası sorgulaya alınan çavuş, müfettişlerin sorularına cevap vermeyi reddetti.

22 yaşındaki çavuş Lim, geçtiğimiz hafta Cumartesi, askeri noktadaki askerlerin üstüne el bombası attıktan sonra tüfeğiyle ateş ederek, 5 kişinin ölümüne ve 7 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Olay yerinden kaçmayı başaran Lim, 20 kilometre uzaklıkta sıkıştırılarak bölgeye yakın kentlere gitmesinin karşısı alınmıştı. Talebi üzerine babasının gelmesi ve kendisiyle telefon görüşmesi yapmasında sonra gerçekleştirdiği başarısız intihar sonucu yaralanan çavuş, yakındaki bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanı Kim Kwan-jin, düzenlenen basın toplantısında, Lim’in müfettişlerin sorularına cevap vermediğini ve “olayla ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum” dediğini duyurdu.

Bu sene Eylül ayında terhis olacağı bilinen çavuşun böyle bir adım atmasının sebepleri araştırılırken, olaya Güney Kore ordusunda sık rastlanan kabadayılık probleminin ve askeri ortama uyum getirememenin sebep olabileceği tahmin ediliyor.

CİHAN

Yorumlar