Güney Kore’de 477 kişi taşıyan feribot battı: 107 kişi kayıp

Güney Kore’de bugün sabah saatlerinde bir feribot henüz tespit edilmeyen bir sebeple batmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de 477 kişi taşıyan feribot battı: 107 kişi kayıp

Güney Kore’de bugün sabah saatlerinde bir feribot henüz tespit edilmeyen bir sebeple batmaya başladı. Arama kurtarma çalışmaları devam etse de 107 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Güney Kore’nin güney batı sahillerinden 100 kilometre uzaklıktaki Jin adası yakınlarında bir yolcu gemisi, sabah saatlerinde batmaya başladı. Yolcularından bir çoğunun Jeju Adası’na eğitim gezisine giden liseli öğrenci ve öğretmenlerden oluşan geminin halen batma sebebi tespit edilemedi.

Sahil güvenlik yetkilileri ve arama kurtama görevlilerinin olay yerine intikal etmesi ile yolcuların kurtarılmaya başlandığı aktarıldı. Yerel saatle 14.00’de yapılan resmi açıklamaya göre 477 yolcudan 368’nin kurtarıldığı bildirildi. 2 yolcunun ölü bulunduğu, bir yolcunun ise hastaneye kaldırıldıktan sonra hayata veda ettiği ifade edildi. 7’si ağır yaralı olmak üzere 42 kişinin ise yaralı olduğu belirtildi.

Söz konusu yolcu gemisi hali hazırda sulara gömülürken, halen batma sebebi tespit edilemedi. Öte yandan gemiden kurtarılan yolcuların ise geminin ön tarafından bir çarpma sesi duyduklarını aktardığı bildirildi.

Arama kurtama yetkililerinin yaptığı resmi açıklamada 107 yolcunun halen kayıp olduğu aktarıldı. Yetkililer olay yerine 350 kişilik bir yeni ekip daha gönderdiklerini ifade etti. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar