Güney Kore Yasta

Güney Kore halkı, elim gemi faciasından sonra yasa boğuldu.

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore Yasta

Güney Kore'ye ait Sewol adlı yolcu gemisinin batmasının ardından 10 gün geçse de, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Son verilen rakamlara göre 185 kişinin hayatını kaybettiği elim kazada, 117 kişinin akıbeti ise halen meçul. Güney Kore halkını en çok üzen şey ise kazada hayatını kaybedenlerin bir çoğunun liseli öğrenciler olması.

Kazadan sonra tüm Kore halkı yasa boğulurken, en büyük acıyı Danwon Lisesi yaşadı. Öğrencilerinden 325 kişinin bindiği gemi batınca, sadece 78 öğrenci evine geri dönebildi. Lisenin bulunduğu Ansan şehrinde ise toplu cenaze töreni düzenlendi. Kore geleneklerine göre bir cenaze töreni 3 gün sürerken, yapılan arama kurtarma çalışmalarında ölü bedenlerin çıkması ile cenaze töreni devam edecek. 

Toplu cenaze töreninin 3. günü olmasına rağmen, tören alanında sıra vardı. Yol boyunca kuyruklar oluşturan halk, törene iştirak ederek, hayatını yitiren öğrencilerin ailelerinin acısını paylaşıyor. Cenaze törenine Güney Kore’nin diğer şehirlerinden de otobüslerle gelerek katılım gösteriliyor. Tören alınında özellikle kadın katılımcıların göz yaşlarına hakim olamaması dikkat çekti. Halkta oluşan bu matem havasının ne zaman biteceği ise merak konusu. 

Yorumlar