Güney Kore ve Japonya “Altılı Görüşmeler” için yeniden bir araya geliyor

Kuzey Kore’nin nükleer programı çerçevesinde yapılan “Altılı Görüşmeler”in Güney Koreli üst düzey temsilci Japonya’ya gidiyor. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün basına yapılan açıklamada, ülkenin Kore Yarımadası’nda...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore ve Japonya “Altılı Görüşmeler” için yeniden bir araya geliyor

Kuzey Kore’nin nükleer programı çerçevesinde yapılan “Altılı Görüşmeler”in Güney Koreli üst düzey temsilci Japonya’ya gidiyor.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün basına yapılan açıklamada, ülkenin Kore Yarımadası’nda barış ve güvenlik adına yapılan toplantılardaki temsilcisi Hwang Joon-kook’un, Japon heyeti temsilcisi Asya Barış Masası Direktörü Junichi İhara ile görüşmek için Salı günü Japonya’ya gideceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Hwang’ın uzun süren bir aradan sonra Japonya’ya gideceğini kaydetti. Tarafların, Altılı Görüşmeler diye bilinen ve Kuzey Kore’nin nükleer denemeleri nedeniyle, 2008 yılından bu yana yapılmayan toplantının, tekrar başlatılmasının müzakere edeceği ifade edildi.

Bunun yanı sıra, Hwang ve İhara’nın, Kore Yarımadası’nın güvenlik alanındaki son durumu ve Kuzey Kore ile Japonya ilişkilerindeki gelişmeleri de ele alacağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar