Güney Kore ve ABD'nin Tatbikatına Kızan Kuzey Kore Füze Fırlattı

ABD ve Güney Kore'nin müşterek askeri tatbikatına tepki gösteren Kuzey Kore ordusu, sabah saatlerinde 2 adet füze fırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore ve ABD'nin Tatbikatına Kızan Kuzey Kore Füze Fırlattı

Kuzey Kore ordusu, ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatına reaksiyon şekilde sabah saatlerinde iki tane kısa menzilli balissatik roket fırlattı.

MENZİLİ 490 KİLOMETRE

Güney Kore Savunma Bakanlığı, mahalli saatle 06.32 ve 06.41'de atılan balistik füzelerin muhtemelen Scud tipi olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Nampho limanı üstünden şark yönüne seyreden füzeler karaya 490 kilometre uzaklıkta denize düştü.

TATBİKATI PROTESTO

Wall Street Journal gazetesi, fırlatmaların sima binlerce Amerikan ve Güney Kore askerinin planlı askeri tatbikata başladığı sırada gerçekleştiğine dikkat çekerek, bunun açık bir protesto bulunduğu yorumunda bulundu.

Pyonyang yönetimi, roket atışlarının derhal öncesinde yayımladığı izahatda, söz konusu tatbikatı 'sürpriz bir işgal için sis perdesinden diğer bir şey değil' biçiminde niteledi. Açıklamada, 'saldırganlığa' karşı koymak için 'acımasız vuruşlar' yapılacağı ifadeleri de yer aldı.

GÜNEY KORE'DEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili izahat oluşturan Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kim Min-seok, Kuzey Kore'nin BM kararlarını ihlal ettiğini ve bu çeşit adımların Kore Yarımadası'nın güvenliğine önemli tehlike oluşturduğunu söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar