Güney Kore Savunma Bakanı ordu için acil reform istedi

Güney Kore Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda, komutanlardan oluşan 140 kişilik grupla bir araya gelen Savunma Bakanı Han Min-koo, “Ordunun köklü reformlara ihtiyacı var.” dedi.Savunma Bakanı Han, son zamanlar orduyla ilgili yayılan...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore Savunma Bakanı ordu için acil reform istedi

Güney Kore Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda, komutanlardan oluşan 140 kişilik grupla bir araya gelen Savunma Bakanı Han Min-koo, “Ordunun köklü reformlara ihtiyacı var.” dedi.

Savunma Bakanı Han, son zamanlar orduyla ilgili yayılan olumsuz haberlerin, toplumda ordunun hazırlıksızlığı konusunda kuşkulara sebep olduğunu belirtti. Üst düzey komutanlar karşısında konuşan Han, “Halk ordumuzu disiplinsiz, sahtekar ve hazırlıksız olmakta suçluyor. Ordumuzun köklü ve acil reformlara ihtiyacı vardır” dedi.

Toplantıda, son zamanlar Kuzey Kore’den gönderilen insansız hava aracı (İHA)’nın başkent dahil ülkenin sınır bölgelerinde bulunması, dün savunma sırlarının yerli ve yabancı savunma firmalarına sızdırıldığı konusunda yayınlanan haberler ve bu yakınlarda bir subayın 5 askeri öldürerek askeri üsten kaçması gibi olumsuzlukların Güney Kore ordusunun imajını halkın gözünde büyük ölçüde zedelediği belirtildi.

Konuşmasına devam eden Savunma Bakanı Han, “Savunma Bakanından sınırdaki askere kadar, herkesin en kısa zamanda kendi konumunu gözden geçirip gereken değişiklikleri yaparak halkın güvenini yeniden geri kazanabilecek duruma gelmesi lazım.” diye komutanlara seslendi.

CİHAN

Yorumlar