Güney Kore, Noguri tayfununa teslim

Güney Kore Meteoroloji Merkezi, ‘Neoguri’ tayfununun bugün öğleden itibaren Kore’nin güneyinde yerleşen ve turizm adası olarak bilinen Jeju Adası’nda tesirini göstermeye başladığını duyurdu.Meteoroloji merkezinden yapılan açıklamaya...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore, Noguri tayfununa teslim

Güney Kore Meteoroloji Merkezi, ‘Neoguri’ tayfununun bugün öğleden itibaren Kore’nin güneyinde yerleşen ve turizm adası olarak bilinen Jeju Adası’nda tesirini göstermeye başladığını duyurdu.

Meteoroloji merkezinden yapılan açıklamaya göre, tüm uçak seferlerinin iptal edildiği Jeju’da güvenlik tedbirlerinin alındığı bildiriliyor. Hızının saniyede 45 kilometreye vardığı ve 450 km geniş alanı kapsayan Noguri tayfununun merkezindeki basıncın 950 hPa olduğu bildiriliyor.

Tayfunun etkili olacağı bölgelerde yer yer saatte 40 mm’den 100 mm’ye kadar yağışın olacağı tahmin ediliyor. Dağlarda ise bu rakamın 200 mm’ye kadar artacağı belirtiliyor.

Ülkenin Güney ve Güneydoğu bölgelerinde rüzgar hızının saniyede 10 ila 40 metre arasında değişeceği ve ülke genelinde hava hararetinin 26 ile 33 derece olması bekleniyor.

Güney sahillerinde, deniz dalgalarının 2 ile 5 metre arası yükseklikte olacağı tahmin ediliyor.

CİHAN

Yorumlar