Güney Kore muhalefeti eski devlet başkanının ölüm yıldönümünde buluştu

Güney Kore’de muhalefet partileri, rüşvet iddialarına dayanamayarak intihar eden Eski Devlet Başkanı Roh Moo-hyun’un ölüm yıldönümü vesilesi ile bir araya geldi.Güney Kore’nin eski devlet başkanlarından Roh Moo-hyun’un 5. ölüm yıldönümü...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore muhalefeti eski devlet başkanının ölüm yıldönümünde buluştu

Güney Kore’de muhalefet partileri, rüşvet iddialarına dayanamayarak intihar eden Eski Devlet Başkanı Roh Moo-hyun’un ölüm yıldönümü vesilesi ile bir araya geldi.

Güney Kore’nin eski devlet başkanlarından Roh Moo-hyun’un 5. ölüm yıldönümü nedeniyle kendi memleketi olan Kimhea şehrindeki Jinyong köyünde anma töreni düzenlendi. Düzenlenen anma törenine muhalefetteki partilerin üst düzey yetkilileri hazır bulundu. Ana muhalefetteki Yeni Siyaset Birliği’nin Eş Başkanları Kim Han-gil ve Ahn Cheol-soo başta olmak üzere aşırı sol parti olan Adalet Partisi’nin de üst düzey yöneticileri törene katıldı. Yaklaşan yerel seçimleri göz önünde bulunduran Yeni Siyaset Birliği yetkililerinin, çevre bölgedeki belediye başkanı adaylarını törene katılmasını engellemesi dikkat çekti.

ROH MOO-HYUN KİMDİR?

2003 yılında Güney Kore Devlet Başkanı olan Roh, Yeni Siyaset Birliği’nin selefi olan Demokrat Parti’den kariyerine başlamıştı. 2008 yılında devlet başkanlığı koltuğunu bırakması ile hakkında çıkan rüşvet iddialarına dayanamayan Roh, köyündeki Pongwa Dağı’nda kendini aşağı atarak intihar etmişti.

CİHAN

Yorumlar