Güney Kore, Mekong bölgesi ülkeleri ile işbirliğini genişletiyor

Güney Kore’nin, Tayland başta olmakla, Mekong bölgesi ülkeleri diye bilinen Myanmar, Laos, Kamboçya ve Vietnam ile işbirliğini genişletmek amacıyla bir sıra sözleşme imzaladığı bildirildi.Güney Kore’nin başkenti Seul’de bugün bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore, Mekong bölgesi ülkeleri ile işbirliğini genişletiyor

Güney Kore’nin, Tayland başta olmakla, Mekong bölgesi ülkeleri diye bilinen Myanmar, Laos, Kamboçya ve Vietnam ile işbirliğini genişletmek amacıyla bir sıra sözleşme imzaladığı bildirildi.

Güney Kore’nin başkenti Seul’de bugün bir araya gelen Mekong bölgesi ülkelerinin dışişleri bakanları, altyapı, yeşil sanayi, bilim ve teknoloji gibi sahalarda işbirliği konusunda bir sıra sözleşme imzaladı.

İlkinin 2011 yılında yapıldığı bu toplantının bugünkü açılış konuşmasını yapan Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, söz konusu sözleşmelerin ülkeler arasındaki işbirliğine ve Mekong bölgesindeki ülkelerin daha hızlı gelişmesine olumlu etkileri olacağını belirtti.

Yun, konuşmasında, yakın zamanda Tayland, Myanmar, Laos, Kamboçya ve Vietnam’ı içine alan Mekong bölgesinde Özel Ekonomi Bölgesi oluşturulacağından ümitli olduğunu ve bunun bölge ülkelerin ekonomisine Kore şirketlerinin daha fazla yatırım yapmasında etkili olacağını kaydetti.

Altı ülkenin bakanlarının daha sonra Kore Yarımadası'ndaki son durumu değerlendirdikleri, Kuzey Kore’nin roket fırlatmaları ve nükleer programının bölgedeki barışa olan olumsuz etkisinin sadece Kore Yarımadası değil hem de Güneydoğu Asya ülkelerini de rahatsız ettiği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar