Güney Kore, Kuzey Kore’yi izlemek için uydu geliştirecek

Güney Kore'nin, kuzey komşusu Kuzey Kore'yi izlemek amacıyla yerli teknolojinin kullanılacağı yeni uydu sistemi geliştireceği bildirildi.Savunma Teknolojisi Programı Kurumu (DAPA) yetkilisi Baek Yoon-hyung, basına açık savunma projeleri komite...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore, Kuzey Kore’yi izlemek için uydu geliştirecek

Güney Kore'nin, kuzey komşusu Kuzey Kore'yi izlemek amacıyla yerli teknolojinin kullanılacağı yeni uydu sistemi geliştireceği bildirildi.

Savunma Teknolojisi Programı Kurumu (DAPA) yetkilisi Baek Yoon-hyung, basına açık savunma projeleri komite toplantısında yaptığı konuşmasında, Güney Kore’nin önümüzdeki yıldan itibaren, Kore Yarımadası ve etraf bölgeleri izleyerek yüksek kaliteli istihbarat amaçlı görüntüleri sağlayabilecek uydu geliştireceğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, geliştirilmesi planlanan beş adet istihbarat uydusu için bütçeden bir trilyon Won (yaklaşık 983 milyar dolar) ayrıldığı ve uyduların 2020 yılında kullanıma sunulacağı belirtildi.

Kod ismi ‘425’ olan bu projenin, Seul’ün 2014-2030 yılları için tasarladığı savunma reform planının bir parçası olduğu kaydedildi.

DAPA yetkilisi Baek, medya temsilcilerinin sorularını cevaplarken, yeni geliştirilecek olan uyduların sadece askeri amaçla sınırlı kalmayacağını, doğal felaketleri önceden haber vermek için de kullanılacağını ifade etti.

Toplantı zamanı, yerli teknolojiyle geliştirilmesine karar verilen bir diğer sistemin ise L-SAM diye adlandırılan uzun menzilli karadan havaya füzelerin olduğu açıklandı.

L-SAM sistemi, Kuzey Kore’nin olası füzelerini 40 kilometre ve daha fazla yükseklikte yakalayıp etkisiz hale getirebilecek özellikte geliştirilecek ve sistemlerinin üretimine ise 2023 yılında başlanılacak. CİHAN

Yorumlar