Güney Kore istihbaratına yeni başkan yardımcısı

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Milli İstihbarat Servisi’ne (NIS) yeni başkan yardımcısı atadı.Devlet Başkanlığı Sarayı Mavi Köşk Sözcüsü Min Kyung-wook, bugün düzenlediği basın toplantısında, NIS’de başkan yardımcılığı...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore istihbaratına yeni başkan yardımcısı

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Milli İstihbarat Servisi’ne (NIS) yeni başkan yardımcısı atadı.

Devlet Başkanlığı Sarayı Mavi Köşk Sözcüsü Min Kyung-wook, bugün düzenlediği basın toplantısında, NIS’de başkan yardımcılığı koltuğuna Kim Soo-min’in atandığını söyledi. Böylelikle bir aydır boş kalan koltuk sahibini buldu. Hukukçu olan 60 yaşındaki Kim’in en son İncheon Bölge Başsavcılığı görevinde bulunduğu ifade edildi.

Eski Başkan Yardımcısı Suh Cheon-ho, NIS hakkında basında çıkan eleştiriler yüzünden istifa etmişti. Bir Kuzey Koreli mültecinin sahte delillerle casus olarak gösterilmesi ve devlet başkanlığı seçimlerine müdahale iddialarından dolayı NIS son zamanlarda eleştirilerin odak noktası haline gelmişti. NIS’de yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı halktan özür dileyen Devlet Başkanı Park’ın hukukçu birini bu koltuğa ataması ile gelen tepkileri dindirmeye çalıştığı düşünülüyor.

CİHAN

Yorumlar