Güney Kore ekonomiye 25 milyar dolar enjekte edecek

Güney Kore Maliye Bakanı Choi Kyung-hwan, hükümetin ülkenin yavaşlamakta olan ekonomisine yaklaşık 25 milyar dolar enjekte edeceğini duyurdu.Ülkenin önde gelen politika yapıcıları ile bir araya gelen Choi Kyung-hwan, ülke ekonomisinin hızlı...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore ekonomiye 25 milyar dolar enjekte edecek

Güney Kore Maliye Bakanı Choi Kyung-hwan, hükümetin ülkenin yavaşlamakta olan ekonomisine yaklaşık 25 milyar dolar enjekte edeceğini duyurdu.

Ülkenin önde gelen politika yapıcıları ile bir araya gelen Choi Kyung-hwan, ülke ekonomisinin hızlı bir şekilde kalkınması amacıyla, yılın ikinci yarısında hükümetin bütçeden 25,3 milyar dolar ayırdığını bildirdi.

Geçen hafta hükumetin açıkladığı yeni ekonomik plan çerçevesinde yapılacağı belirtilen bu mali yardımın, Kore ekonomisini canlandırmak amacıyla ayrılan 40 milyar doların bir parçası olduğu kaydedildi.

Bunun yanı sıra, Maliye Bakanı Choi, hizmet sektörünün önemini vurgulayarak, yeni iş yerlerinin oluşturulması için bu sektöre yönelik hükümetin yeni programını yakın zamanda açıklayacağını da sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar