Güney Kore dışişleri bakanından muhtemel savaş uyarısı

Güney Kore'nin başkenti Seul’de düzenlenen Güvenlik Forumu’nda konuşma yapan Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, Asya’da muhtemel askeri çatışma uyarısında bulundu.Dışişleri Bakanı Yun, bölgesel kuvvetler olan Japonya, Çin ve diğer devletlerin...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore dışişleri bakanından muhtemel savaş uyarısı

Güney Kore'nin başkenti Seul’de düzenlenen Güvenlik Forumu’nda konuşma yapan Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, Asya’da muhtemel askeri çatışma uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Yun, bölgesel kuvvetler olan Japonya, Çin ve diğer devletlerin tarihi konulardaki “yalnış hesaplamalarının" askeri çatışmalara neden olabileceği fikrini ileri sürdü.

Yun, tarihi gerçeklerin bölgesel kuvvetler arasında farklı yorumlara tabi tutulması ve değiştirilmesinin yanı sıra, deniz ve hava sahasında, sanal alanda muhtemel olan çatışmanın ilk belirtilerinin artık görülmeye başladığını kaydetti.

Tokyo ve Seul arasında bir türlü çözülemeyen Dokdo (Takeshima) adası sorunu ve Çin ile Japonya arasındaki Diaoyu (Senkaku) adaları bölgesinde iki ülkenin savaş uçakları ve gemilerinin bir birine aşırı yaklaşarak gerginliğe neden olması muhtemel çatışmaların ilk belirtileri olarak değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakanı Yun, konuşmasına devam ederek, “Halihazırda Kuzeydoğu Asya bölgesi, Orta Doğu ile birlikte, askeri çatışmaların en çok muhtemel olduğu bölgelerinden birisidir.” dedi. CİHAN

Yorumlar