Güney Kore devlet başkanı Türkmenistan'da

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün Orta Asya turunun son durağı olan Türkmenistan'ı ziyaret ediyor.Kore Devlet Başkanı Park’ın, bir hafta süren ve 3 Orta Asya ülkesini kapsayan ziyareti çerçevesinde, ziyaretinin son durağı olan...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore devlet başkanı Türkmenistan'da

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün Orta Asya turunun son durağı olan Türkmenistan'ı ziyaret ediyor.

Kore Devlet Başkanı Park’ın, bir hafta süren ve 3 Orta Asya ülkesini kapsayan ziyareti çerçevesinde, ziyaretinin son durağı olan Türkmenistan'a giderek, bugün Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldiği bildirildi.

Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Park Geun-hye, mevkitaşı Berdımuhamedov ile Türkmenistan'daki Kore şirketlerinin faaliyeti ve onlara verilmesi gereken destek, Kuzey Kore nükleer programı ve Güney Kore ile Kuzey Kore'nin birleşmesine ilişkin Güney’in konumu mevzularını ele aldığı belirtildi.

Bunun dışında, Park Geun-hye, Türkmenistanlı mevkitaşıyla iki ülke arasındaki bilim, teknoloji, enerji, altyapı ve sanayiyi kapsayan yeni ekonomik model ve bu konuda Kore’nin yapacağı yardımları da müzakere edecek.

Park Geun-hye’nin, Orta Asya turunun son durağı Türkmenistan'a olan iki gün sürelik seferinin ardından Cumartesi akşam ülkesine dönmesi bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar