Güney Kore Devlet Başkanı ağlayarak halktan özür diledi

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün millete sesleniş konuşmasında ağlayarak halktan özür diledi. Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün ilk defa millete sesleniş konuşmasını yaptı. Konuşmanın ana başlık maddelerinden...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore Devlet Başkanı ağlayarak halktan özür diledi

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün millete sesleniş konuşmasında ağlayarak halktan özür diledi.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün ilk defa millete sesleniş konuşmasını yaptı. Konuşmanın ana başlık maddelerinden biri geçen ay meydana gelen gemi kazasıydı. Kazada meydana gelen faciadan dolayı kendisinin sorumluluğu olduğunu söyleyen Park, halktan özür diledi.

Park, konuşmasında batan geminin işletmecisi Cheonghae Denizcilik firmasına değindi. Şirketin aniden büyümesinde bir kayırmacılığın olduğu yönünde şüphelerin olduğunu ifade eden Park, eğer böyle bir durum söz konusu ise buna sebep olan herkesin hesap vereceğini söyledi.

SAHİL GÜVENLİK İLGA EDİLECEK!

Park’ın konuşmasında Sahil Güvenlik Birimi’nin ilga edileceğini duyurdu. “Kaza haberinin alınmasından, arama kurtarma çalışmaları safhasına kadar Sahil Güvenlik Birimi bir çok hataya neden oldu.” diyen Park , “Soruşturma ve bilgi paylaşımı konusu artık emniyette, arama kurtarma çalışmaları ise Milli Güvenlik Müsteşarlığı’na devredildi.” dedi.

Park konuşmasının sonuna doğru ise Batı medyasında tepki çeken sözlerini yineledi. Gemi mürettebatının kaza esnasında hemen gemiden kaçmasının cinayet olarak nitelendiren Park, başta gemi kaptanı olmak üzere çalışanların cinayet ile yargılanması gerektiğini söyledi. Park, bu tür kazalarda ihmali olanlar için cezalarının daha da ağırlaştırılması için ise çalışmalar başlattığını ifade etti.

PARK, GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Devlet Başkanı Park Geun-hye, konuşmasının son kısmında ise göz yaşlarını tutamadı. Ağlamaya başlayan Park, konuşmasını tamamladıktan sonra halk özür dileyerek kürsüden indi.

16 Nisan'da 476 kişinin içinde bulunduğu gemi batmış, kazada 124 kişi kurtulabilmişti. 18 kişi ise hala kayıp .

CİHAN

Yorumlar