Güney Kore, ABD ve Japonya ortak deniz tatbikatı yapacak

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, ülkenin ABD ve Japonya ile ortak deniz tatbikatı yapacağı duyuruldu.Genelkurmay yetkilisi, senede iki kez yapılan Arama ve Kurtarma Tatbikatları (SAREX)'nın, 21-22 Temmuz'da...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore, ABD ve Japonya ortak deniz tatbikatı yapacak

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, ülkenin ABD ve Japonya ile ortak deniz tatbikatı yapacağı duyuruldu.

Genelkurmay yetkilisi, senede iki kez yapılan Arama ve Kurtarma Tatbikatları (SAREX)'nın, 21-22 Temmuz'da Güney Kore’nin güneyindeki turistik Jeju adasına yakın bölgede düzenleneceğini belirtti.

Tatbikatlara katılacak olan, nükleer güçle çalışan 97 bin tonluk USS George Washington Amerikan savaş gemisinin bu hafta Cuma günü Kore’nin Busan limanına gelmsi bekleniyor.

Yüzen askeri üs diye bilinen USS’in, 70 adet savaş uçağı ve 6 bin 250 kişiyi barındırabilecek kapasitede olduğu biliniyor. Bunun yanı sıra, tatbikatlara Kore ve Japonya tarafından da savaş gemileri ve uçakların katılacağı bildirildi.

Genelkurmay yetkilisi, bu tür tatbikatların senede iki kez rutin olarak yapıldığını ve tatbikatların ardından yerli ahaliyle sosyal ve kültürel etkinliklerin de düzenleneceğini kaydetti.

Öte yandan, Kuzey Kore’nin, ABD’nin yüksek profilli savaş gemilerinin kendi deniz sularına yakın bir bölgeye gelmesinden rahatsızlık duyduğunu ve tatbikatları sert dille kınadığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar