Güney Fransa’da Kültür Festivali Coşkusu

“Birleşen Gönüller” sloganıyla bu yıl 12.si düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Güney Fransa finali, 'kültür festivali' adıyla Lyon Uluslararası Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Fransa’da Kültür Festivali Coşkusu

“Birleşen Gönüller” sloganıyla bu yıl 12.si düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Güney Fransa finali, 'kültür festivali' adıyla Lyon Uluslararası Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Festivale, Sosyalist Parti (PS) Lyon Milletvekili Helene Geoffroy, Rhone Alpes Bölgesi Meclis Başkanı Jean-Jack Queyranne Lyon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hubert Julien Laferriere ile çok sayıda yerel siyasetçi ve işadamı katıldı.

Lyon’un en prestijli salonlarından birinde gerçekleşen ve 2 bin 300 seyircinin izlediği şölende 150 öğrenci Fransa finaline katılabilmek için yarıştı.

Lyon, Annecy, Macon, Oyonnax Saint-Etienne, Valence, Clermont Ferrand ve Montpeiller şehirlerinden 150 öğrencinin katıldığı yarışmalarda dereceye girenler belli oldu. 6 Nisan'da Paris’te düzenlenecek olan Fransa finallerinde başarı kazanacak öğrenciler Türkçe Olimpiyatları'nda Fransa’yı temsil etme hakkına sahip olacak.

Kültür Festivali’nin birlikte yaşam duygusunu pekiştirdiğine dikkat çeken katılımcılar festivaldeki paylaşım vurgusunun çok önemli olduğunu söyledi. 41 yıldır Fransa’da yaşadığını belirten Nurettin Gömengil, "İlk kez böyle bir programa katıldım ve izlerken şeref duydum. Para kazanmak için geldiğimiz Fransa’da pırıl pırıl gençler yetiştirildiği ve ülkemiz burada layıkıyla temsil edildiği için çok mutluyum.” dedi.

Sosyalist Parti (PS) Lyon Milletvekili Helene Geoffroy is Fransız ve Türk öğrencilerin bu festivalde üstlendikleri ortak rol ile birlikte yaşam kültürüne büyük katkı yaparak güzel bir gelecek inşa edeceklerine inandığını söyledi. Öğrencilerin performansını çok başarılı bulduğunu kaydeden Geoffroy Türkiye’de Fransa’nın birinci gelmesini arzu ettiğini söyledi.

Festivale resmi olarak partnerlik yapan Rhone -Alpes Bölgesi Meclis Başkanı ve eski bakan Jean-Jack Queyranne, yaptığı konuşmada kültürler arası kaynaşmanın en güzel örneklerinden birinin bugün hep birlikte burada ortaya koyulduğunu söyledi. Programın Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkilere gelecekte çok önemli katkılar yapacağına inandığını belirten Queyranne, programa katılmaktan ve destek olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Lyon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hubert Julien Laferriere ise Fransız ve Türk toplumunu kaynaştırmayı amaçlayan böylesine güzel bir programın Lyon’da düzenlenmesinden dolayı onur duyduklarını söyledi. Öğrencilerin ortaya koydukları performansı harika bulduğunu kaydeden Laferriere, "Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar