Güney Afrika'nın mühendislerini Azerbeycan eğitecek

Güney Afrika'ya resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, bir dizi anlaşmaya imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika'nın mühendislerini Azerbeycan eğitecek

Güney Afrika'ya resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, bir dizi anlaşmaya imza attı. Enerji, savunma, eğitim, ticaret ve yatırım alanlarında düzenli siyasi işbirliğini içeren mutabakat zaptında (MOU) Güney Afrikalı petrol mühendislerinin ve diplomatların Azerbaycan'da eğitim görmesine imkan tanıyor.

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Maite Nkoana-Mashabane, İdari Başkent Pretoria'da basın toplantısında şunları söyledi, "Güney Afrika gibi genç bir demokrasi olan Azerbaycan ile ilişkilerimizin güçlenmesi için MOU imzalayarak önemli bir adım attık. İki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin artması, bilgi ve teknolojilerin paylaşımı MOU ile mümkün olacaktır. Dünyanın önemli petrol ve gaz üreticilerinden Azerbaycan hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyüyor. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var"

Azeri Bakan Memmedyarov ise, Azerbaycan'ın enerji sektöründe önemli tecrübelere sahip olduğunu, Güney Afrika'nın mühendislerini ve diplomatlarını yetiştirmekten büyük onur duyacaklarını ifade etti. Başta Birleşmiş Milletler'in reformu, nükleer, iklim değişikliği gibi konularda uluslararası arenada Azerbaycan'ın yanında olan Güney Afrika'ya teşekkür eden Memmedyarov, iki ülke arasındaki ticaret hacminin hızla artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yakın zaman önce Pretoria'da büyükelçilik açan Azerbaycan ülkede bir dizi kültürel etkinliğe imza attı. En son Mayıs ayında Güney Afrika Dışişleri Bakan Yardımcısı Marius Fransman Bakü'yü ziyaret etmişti. CİHAN

Yorumlar