Güney Afrika'da üniversiteye giriş sınavına Türk okulları damgası

Türk eğitim gönüllüleri tarafından Güney Afrika’da kurulan Star Kolej öğrencileri, üniversite giriş sınavında bu yıl da ülke eğitim tarihinde görülmemiş dereceler elde etti.

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika'da üniversiteye giriş sınavına Türk okulları damgası

Türk eğitim gönüllüleri tarafından Güney Afrika’da kurulan Star Kolej öğrencileri, üniversite giriş sınavında bu yıl da ülke eğitim tarihinde görülmemiş dereceler elde etti.

Sınava giren 159 Star Koleji son sınıf öğrencisinin tamamının bir üniversiteye yerleşmesiyle okullar yüzde yüz başarı elde etti. Toplam 654 bin 723 öğrencinin ter döktüğü sınavda, Star Koleji öğrencilerinin yüzde 100’lük başarısı yerel basında geniş yer buldu.

GÜNEY AFRİKA EĞİTİM TARİHİNDE BİR İLK

Güney Afrika'da Ekim-Kasım ayları boyunca devam eden üniversite giriş sınavlarında normalde her öğrenci 7 dersten ayrı ayrı sınava girerken, Star Koleji öğrencileri 10, 11, 12 veya 13 dersle üst sınırları zorladı.

Amitha Doodnath, ülke tarihinde bir ilke imza atarak 13 dersten sınava girdi. Türk okulu öğrencisi, 13 dersten de en yüksek derece olan "A" almayı başararak adetâ iki öğrencilik performans gösterdi. Güney Afrika’da 2013'te en çok "A" alan Doodnath, başarısını düzenli ders çalışmasına, okulun öğretmenlerinin kalitesine ve Star'ın ciddi eğitim ortamına bağladı.

2013 yılı sonuçlarına göre '13A' başarısı, ülkede yeni bir rekor olarak tarihe geçti. Bakanlık yetkilileri, koleji üstün başarılarından dolayı tebrik etti. Kolejin diğer öğrencilerinden Ayşe İsmail, 12 ve Kehlin Moodley 10 "A" ile ülkenin en başarılı öğrencileri arasına girdi.

Star Koleji ayrıca, matematik, fizik, kimya ve bilgisayar derslerinde 159 öğrenci ile toplamda 614 "A" alarak, 3,8 rekor ortalama ile hem üniversite giriş sınavında, hem de aynı alanlarda 2013 yılı olimpiyatlarındaki üstün başarılarından dolayı ülkenin "En İyi Performans Gösteren Okulu" oldu.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan okulların Eğitim Danışmanı İlhami Demirtaş, "Okullarımız bir kez daha Afrika'nın en büyük ekonomisi olan Güney Afrika'nın en başarılı okulları arasına girdi. Öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve bize sürekli destek veren Ufuk Egitim Kurumları’nı bu üstün başarıdan dolayı kutluyorum. Ve bu başarımızı yakınlarda kaybettiğimiz Güney Afrika’nın efsane lideri Mandela’ya hediye ediyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar